A tanulás ABC-je Hogyan lehet készségeket építeni

A tanulás ABC-je Hogyan lehet készségeket építeni

 

A személyiségfejlesztés lényege, hogy egyre öntudatosabbá és produktívabbá váljunk. A személyiségfejlesztés általában az önismeret növelésére, a tudás bővítésére, a személyes célok elérése felé tett lépésekre és a lelki növekedésen való munkára összpontosít. Az alábbi cikket hasznos útmutatóként használhatod, hogy dolgozhass azon, hogy személyiségként jobbá válj. Tegyél egy-egy lépést, és meglátod, hogy jobban megérted, ki vagy.

 

A személyiségfejlődés egy olyan folyamat, amelynek során célokat tűzünk ki, és keményen dolgozunk az elérésükért. Néhány cél önmagában is jutalom. Más céloknak azonban jól jönne egy kézzelfoghatóbb jutalom. A sikerért járó jutalmakat előre meg kell határozni, hogy motivációként használhatók legyenek. Az elért célért járó jutalommal való kényeztetés is megerősíti a személyes fejlődési folyamat sikerét, és arra ösztönöz, hogy kitarts mellette.

 

Találd ki, hogy mit szeretnél kezdeni magaddal. Ez nem azt jelenti, hogy előre fel kell térképezned az egész életedet. Gondolj a következő öt évre. Hol szeretnél lenni? Hogyan néz ki az életed? Ha értékeled ezt a jövőképet, akkor szétszedheted a rétegeket, és meghatározhatod a legjobb cselekvési irányt, hogy eljuss oda, ahová el kell jutnod.

 

Igyekezzen a lehető legjobban elkerülni az élénkítőszereket. A stimulánsok szó olyan dolgokat foglal magában, mint a kávé, az energiaitalok és még a nikotin is. Mindezek a dolgok közvetlenül befolyásolják az anyagcserédet. Bár ez nem biztos, hogy mindig rossz dolog, de óvatosnak kell lenned, hogy az is lehet. Ha negatív hangulatban találod magad, figyelj jobban a stimulánsok használatára.

 

Állítsd be magad a sikerhez azáltal, hogy a céljaid kezelhetővé teszed. A terveid mindig úgy kell felállítanod, hogy ne maradhasson alul, de arra is ügyelned kell, hogy elkerüld a túlzott energiabefektetést. Következetes gyakorlással és a fontossági sorrend felállításával könnyebben fogod tudni kezelni az idődet és a céljaidat.

 

Az életed jelenlegi állapotáért te vagy a felelős. Képes vagy változtatni, és vállalni a meghozott döntéseidet, ha elfogadod azokat, és kivonod belőlük az értéket és a tapasztalatokat, amelyeket szereztél. Ha felismered, hogy te irányítod az életedet, hatékonyabban tudod azonosítani azokat a dolgokat, amelyeket javítani vagy megváltoztatni szeretnél magadon.

 

A személyes fejlődésedet korlátozó dolgok elsősorban negatív lelkiállapotodból fakadnak. Ez gátolja, hogy emberként többé válj és többet érj el a karriered, a pénzügyeid, valamint az érzelmi és fizikai állapotod tekintetében. Ha korlátozod a hiedelmeidet, és figyelmen kívül hagyod az összes pozitív tulajdonságot magaddal kapcsolatban, akkor nem leszel képes előre lépni a fejlődésedben.

 

Az, hogy képes vagy hatékonyan gazdálkodni az időddel, hatalmas szerepet fog játszani abban, hogy mennyire sikerül jobbá tenned magad és az életed. A szervezettség megőrzése azért fontos, mert minél erősebb a terved, annál kevesebb mozgástered van arra, hogy letérj az útról, és annál kevesebb kifogást tudsz majd felhozni.

 

Egy jó első lépés annak, aki segíteni szeretne magán, ha elmész egy könyvesbolt önsegítő részlegébe. Ott rengeteg különböző könyvet találhatsz különböző önsegítő témákban, és megtalálhatod azt, amelyik a legjobban megfelel az adott helyzetednek. Így pontosan azt a segítséget kaphatod meg, amire szükséged van.

 

A személyiségfejlesztés megköveteli, hogy tudatosabbá válj az életed eseményeivel kapcsolatban. A fenti cikkben található információk segíthetnek meghatározni, hogy mely módszereid működnek, és melyek azok, amelyeknek szükségük lehet némi átalakításra. Vezess naplót arról, hogy milyen gyakran végzel el egy-egy feladatot, és elkezdesz majd észrevenni néhány változást, amit véghez viszel.

 

zsalukő, betonkeverő, betonkeverő, betonkeverő, apritogep, betonvas, betonháló, pet palack

 

1. zsalukő

2. betonkeverő

3. betonkeverő

4. betonkeverő

5. apritogep

6. betonvas

7. betonháló

8. pet palack

 

zsalukő, betonkeverő, betonkeverő, betonkeverő, apritogep, betonvas, betonháló, pet palack