Néhány nagyszerű tanács a személyes fejlődésről

Néhány nagyszerű tanács a személyes fejlődésről

 

A személyes fejlődés fontos a mentális egészséged szempontjából, mert lehetővé teszi, hogy boldogabb és motiváltabb legyél. Egyszerűen a célok kitűzése és azok követése segíthet abban, hogy teljesebbnek érezd magad. Olvasd el ezt a cikket, amelyben tippeket találsz arra vonatkozóan, hogyan használhatod a személyiségfejlesztést a mentális egészséged, és ezáltal a fizikai egészséged növelésére.

Ha van orvosod és terapeutád is, győződj meg róla, hogy egy oldalon állnak. Az orvosodnak és a terapeutádnak nem feltétlenül kell kommunikálnia egymással. Lehetséges azonban, hogy az egyiket folyamatosan tájékoztatni szeretnéd arról, hogy a másik mit csinál veled. Ezzel elkerülheted a későbbi zűrzavart és komplikációkat.

Ha megállás nélkül a személyes fejlődésre összpontosítasz, az kiégethet téged, és megnehezítheti, hogy a pályán maradj. Szánj időt a pihenésre és a feltöltődésre, hogy energiád és elkötelezettséged szintjét magasan tartsd. Ne engedd meg magadnak, hogy tökéletlen ember legyél! Ha egyensúlyt tartasz az életedben, több energiát kapsz azokhoz a területekhez, amelyek megváltoztatásán dolgozol.

Az egyik módja annak, hogy azonnal feldobd a hangulatodat vagy a nézeteidet egy problémás/stresszes helyzetről, amivel talán éppen foglalkozol, az, ha teszel egy élénk sétát. Ez lehet a háztömb körül vagy még messzebb, ha úgy döntesz. A testmozgás fontos része az elméd és a tested aktívan tartásának, ami viszont segíteni fog más személyes fejlődési céljaidat és törekvéseidet.

Segíthetsz magadnak a depresszió elleni küzdelemben, ha gondoskodsz arról, hogy az étrended elegendő összetett szénhidrátot tartalmazzon. Tanulmányok azt mutatják, hogy ha nem jutsz elég összetett szénhidráthoz, akkor elveszítheted a szerotonint, ami depressziót okozhat. Ennek elkerülése érdekében győződj meg róla, hogy étrended tele van gyümölcsökkel, zöldségekkel és szójával készült ételekkel.

Ne elégedj meg azzal, hogy napról napra félelemben élj. Fedezd fel a félelmeidet, majd keress módot arra, hogy közvetlenül foglalkozz az aggodalmad kiváltó okokkal. Válaszd, hogy csak azokat a félelmeket vitatod meg, amelyek visszatartanak, vagy amelyeknek nincs racionális alapja. A félelmeiddel való szembefordulás hatalmas terhet szabadíthat le a válladról.

A célod felé való elmozdulás és a személyes szükségleteid kielégítése egy konkrét dolgot követel meg tőled a siker érdekében. Aktívan részt kell venned az életben, ahelyett, hogy a pálya szélén ülnél. Ne légy néző, aki nem vesz részt a világodban. Cselekedj és élj!

Adj magadnak hitet! Ha valamit jól csinálsz, légy büszke rá. Ne beszéld le magad, és ne bagatellizáld el az eredményeidet, sőt, ne dobd el az eredményeidet. Ha elvégeztél egy tanfolyamot, díjat nyertél, vagy bármi más figyelemre méltó dolgot tettél, vedd tudomásul! Építs az elért eredményeidre, hogy az önbecsülésed magasan tartsd.

Ha nap mint nap fáradtsággal és kimerültséggel küzdesz, a táplálkozásodban keresd a lehetséges hibát. Három étkezés, a kettő között pedig egészséges nassolnivalók biztosítják a testednek és az elmédnek azt az energiát és táplálékot, amely megkönnyíti, hogy egy egész napot végigcsinálj anélkül, hogy úgy éreznéd, hogy üresjáratban vagy.

Egészséged és jó közérzeted érdekében bölcsen teszed, ha folyamatosan jársz orvosi szűrésekre és megelőző vizsgálatokra. Nem élheted a legteljesebben az életet, ha nem vagy egészséges. A legtöbb biztosítási csomag fedezi a szűrővizsgálatokat és a diagnosztikai vizsgálatokat, például a mammográfiát és a rutin vérvizsgálatot. Ezek az intézkedések megnyugtatják az elmédet, és meghiúsítanak minden olyan problémát, amellyel foglalkozni kell.

A mentális és a fizikai egészség hatással van egymásra, hiszen fontos, hogy a test és az elme egészséges legyen. Ha boldogabbnak és fizikailag egészségesebbnek szeretnéd érezni magad, használd a személyiségfejlesztést, hogy elérd a céljaidat és teljesebbnek érezd magad. Jegyezd meg a cikk tippjeit, és új lendületet kapsz az élethez!