Fedezze fel a potenciálját ezekkel az önsegítő tippekkel, az önfejlesztéshez!

Fedezze fel a potenciálját ezekkel az önsegítő tippekkel, az önfejlesztéshez!

Az önsegítés fontos fordulópont lehet abban, hogy élete a helyes útra térjen. Ez a fajta segítség nem nehéz, de némi tudást igényel, hogy pozitív változásokat tudjon végrehajtani és folyamatosan érvényesíteni az életében. Ez a tippekből álló lista segíthet abban, hogy jobban tisztában legyen azzal, hogyan válhat jobb emberré.

A művészi kifejezés gyakran lehetővé teszi számunkra, hogy személyiségünk olyan pozitív részeit szabadítsuk fel, amelyekről azt hittük, hogy eltemetve vannak. Akár festésen, zenén, íráson vagy a művészet más formáján keresztül vezeti le érzelmeit, ezek a tevékenységek emlékeztetnek természetes tehetségére és képességeire. Kreativitásokkal  újra felfedezésével felvértezi magát, hogy az élet más területein is sikeres legyen, és megerősíti önbizalmát és képességérzeteit.

Próbálja megőrizni a motivációit, amikor a céljai eléréséről van szó. Magabiztosnak kell maradnia, és hinni kell magában. Arra is ügyeljen, hogy a feladatra koncentráljon. Ha ez segít, próbálja meg leírni, hogy milyen irányba kell haladnia a kitűzött célok eléréséhez.

Távolítsa el az étrendjéből az aszpartámmal mesterségesen édesített termékeket. Az Equalban és NutraSweetben található aszpartám felelős a szerotonin képződés gátlásáért, álmatlanságot, fejfájást és rossz hangulatot okoz azoknál az embereknél, akiknek már van némi szerotonin kimerültségük. Ha természetes édesítőszert szeretne, amely nem befolyásolja a szerotonin-, vércukor- vagy kalóriaszintet, próbálja ki a steviát.

Ha van orvosa és terapeutája is, győződjön meg róla, hogy egy oldalon állnak. Az orvosának és a terapeutájának nem feltétlenül kell kommunikálnia egymással. Lehet; azonban érdemes lehet, hogy az egyiket folyamatosan tájékoztassa arról, hogy a másik mit csinál Önnel. Ezzel elkerülheti a későbbi zűrzavart és komplikációkat.

Vegye igénybe a homeopátiás szerek segítségét a helyzeti zavarok esetén. Egy párkapcsolat felbomlása vagy egy szeretted halála az érzelmeidet a feje tetejére állíthatja. Ez néha depressziós reakciót eredményez, amit szituációs depressziónak nevezünk. Egy homeopátiás szer, az Ignatia amara a Szent Ignác babból származik, és segít feloldani a gyász vagy a hisztéria érzéseit.

Hogy új perspektívát adjon magának, tegye ki magát új ötleteknek és új tapasztalatoknak. Az új dolgok megtapasztalása, akár egy nem kapcsolódó területen is, arra készteti, hogy teljesen másképp tekintsen a dolgokra. Ez beindíthatja a kreativitásodat, és az új perspektíva segíthet új megoldásokat találni a régi problémákra.

Tegyen fel kérdéseket! Akár iskolába jár, akár már dolgozik, a kérdésfeltevésnek a mindennapi életünk rendszeres és elvárt részének kell lennie. A megfelelően megfogalmazott és előadott kérdések tisztázzák a rejtélyt, hogy mit várnak el tőlünk. Megkönnyíthetik a teljesítményünket és növelhetik az önbizalmunkat.

Készüljünk fel arra az elkerülhetetlen napra, amikor valaki úgy dönt, hogy megfélemlít, vagy megpróbál lealacsonyítani. Jó eséllyel biztosan nem érdemli meg ezt a fajta bánásmódot, de mindenkivel előfordul. Gondolja végig, hogyan tudna racionálisan, udvariasan és értelmesen reagálni a szurkálódásaikra, amivel elkerülheti a konfliktust, de tudatja az illetővel, hogy túllőtt a célon. Ez segíteni fog abban, hogy felülemelkedj a bántáson, amely mindig együtt jár az ilyen típusú negatív interakciókkal.

A személyes fejlődés szempontjából az apró dolgok is számítanak. Ha például a ruhatára az elmúlt években mindig ugyanolyan volt, itt az ideje, hogy beszerezzen néhány új, menőbb ruhát. Ez, egy új frizurával együtt, nagyban javíthatja az ember önképét, és teljes jellemátalakulást eredményezhet.

Ne csak írja le a céljait, szánjon időt arra, hogy vizualizálhassa őket. Milyen lehetőségeket nyerhet a siker érdekében? Képzelje el, milyen lesz, ha konkrét célokat ér el, és érezze az érzelmeket, amelyeket a képzelete idéz elő. Tegye ezt minden egyes nap, és addig motivált és a helyes úton marad, amíg sikerrel jár.

Hagyja abba a halogatást! A halogatás a személyes fejlődés egyik legnagyobb ellensége. Ha mindig azt tervezi, hogy holnap vagy hétfőn kezdi el, akkor ismételten nem fog tudni még a startkapun sem kilépni. Ne fogadja el kifogásokat magától! Kezdje el, és máris valami nagyszerűt fog elérni!

Vezessen naplót. Nagyon katartikus lesz, ha papírra vetheti, amit érez. Ha elzárva tartja a dolgokat, és a gondolatok a fejében cikáznak, az nagyon megviselheti. Ha mindent papírra vet, az lehetővé teszi, hogy elengedje ezeket a gondolatokat anélkül, hogy valaki mást is be kellene vonni.

Mint láthatja, sokkal több az önsegítés, mint azt a legtöbb ember gondolná. Sok tervezést, munkát és türelmet igényel, de a végén megéri, hogy segítsen boldogabb és egészségesebb életmódot élni. A fenti tippek követésével jó úton halad afelé, hogy olyan életet éljen, amilyenre vágyakozik.