Az importált használtautó zsákbamacska”

Az importált használtautó zsákbamacska” 

Néha nem is értem, hogyan mernek az emberek olyan autókat megvenni, amelyeket egymás hegyén-hátán kínálnak egy üres telken, és sem a kereskedő cégnek, sem az autóknak nem ellenőrzik a múltját. Aztán sok esetben életveszélyes kocsival járnak évekig, mert nem tudják, mit vettek, mit vezetnek. Nem tudják, hogy veszélyben vannak, hiszen a gyári utasvédelmi rendszerre már régen nem lehet számítani a totálkáros karambol óta. A kocsit úgy vizsgáztatták le, hogy a vastag festék jótékonyan elfedi a kontár karosszériamunkát. Az ilyen stiklik aztán akkor derülnek ki, amikor elhozzák hozzám, hogy számítsam be, mert másikat akarnak venni”

Hozzátette, minden használtautó-vásárlónak ajánlja a  JSZP amely lehetővé teszi, hogy a jármű életútjának a különböző magyar nyilvántartásokból származó adatait bárki ingyenesen elérje. Az importált használtautókról viszont jobb, ha nem beszélünk – jegyezte meg –, mert a külföldről hozott gépkocsik háromnegyedénél mindig van valami trükk, aminek az árát a mit sem sejtő vásárló fizeti meg. Zsákbamacska, szóval nagy a rizikó. Az ezzel foglalkozó cégek legtöbbször törött autókat hoznak be, vagy nagy futásteljesítményűt, visszapörgetett kilométerórával, de vannak módszerek az Áfa kikerülésére is.

Amikor mi számítunk be autót egy vásárlónknak, akkor nagyon alaposan megvizsgáljuk, és csak olyat veszünk be továbbértékesítésre, amelynek tisztázva van a múltja, követhető a szerviztörténete. Ezért tettem ki a Das WeltAuto feliratot, mert biztonságot sugároz: azt hirdeti, hogy mi felelősséget vállalunk minden egyes eladott modellért” – tette hozzá Kévés Ferenc.

A Kévés Autó vezetője 30 éve foglalkozik autókereskedelemmel. Az első tíz évben csak használtakat forgalmazott, de már annak is húsz éve, hogy Škoda-márkakereskedő lett. A Škodát aztán előbb a Volkswagen haszonjármű, utána a Volkswagen személyautók márkaszalonja és -szervize követte, néhány éve pedig a Suzuki is a társaság által forgalmazott márkák listájára került. A legújabb szín, a DasWeltAuto narancssárgája pedig azt jelzi, hogy „itt a vásárlókat nem csapják be, nem pörgetik vissza az órát, nem több darabból összerakott autót kínálnak, amit a fényezés tart egyben. Számunkra pedig egyfajta támaszt jelent a jövőre nézve, hiszen hosszú távú céljaink vannak. Szervizelünk, vizsgáztatunk, karosszériát javítunk, autót mentünk és bérbe adunk, így teljes szolgáltatási kört nyújtunk az ügyfeleinknek” – zárta gondolatait a tulajdonos-ügyvezető.

Tanácsaink használtautó-vásárlóknak

1. Válasszon megbízható értékesítő partnert!

2. Ne vegyen ismeretlen előéletű autót!

3. Ne dőljön be az irreálisan alacsony futásteljesítménynek!

4. Ne írjon alá olyan szerződést, amelynél ismeretlen, nem leinformálható az eladó!

5. Vásároljon garanciával rendelkező használt autót!

Címkék: Használtautó