A PR megjelenések szerepe az online marketingben

A PR megjelenések szerepe az online marketingben

 

A marketing hosszú-hosszú ideje van jelen a világban, és ennek megfelelően hatalmas változáson is ment keresztül. A korai évek ATL kommunikációs eszközei, a direkt marketing elemek és POS eszközök sok éven keresztül uralták a piacot, ám az internet megjelenésével és elterjedésével egyre kevesebb teret nyernek magunknak. Helyüket átvették a BTL kommunikációs eszközök, a különböző kevésbé direkt marketing törekvések – mint amilyen a PR megjelenés is.


2018-ban az online marketingben pedig egyenesen elengedhetetlenné vált a jó PR tevékenység, amely alatt első sorban a folyamatos megjelenést értjük külső oldalakon, portálokon. Ezek a PR cikkek a tartalommarketing egyik speciális területét fedik le, több oldalról is támogatva az online marketing törekvéseket.

 

Miben tudunk segíteni Cégednek a PR megjelenések körében?

A PR megjelenések, bár kétség kívül az egyik leghatékonyabb eszköznek számítanak ma az online marketingben (közvetlenül és közvetve is – ezt később bővebben is kifejtjük) – az egyik legnehezebben generálható tartalmak. A különböző online újságok, hírportálok ugyanis hamar ráébredtek arra a hatalomra ami a kezükben van, és nem adják olcsón az ilyen típusú megjelenéseket.

 

Tudjuk, mert mi is csináljuk. Cégünk több, mint 15 vezető online újságot üzemeltet, amelyeken keresztül havi szinten több százezer embert szólítunk meg – és amelyeken közvetítői áron lehet  megjeleníteni fizetett PR cikkeket, megjelenéseket. Ezek a portál olvasottságától függően akár 200-300 000 Ft/cikk/hét áron is elkelnek!

 

Mivel azonban pontosan ismerjük ezen megjelenések hatékonyságát, szerződött havi díjas, vagy projekt alapú ügyfeleink számára ezeket a megjelenéseket töredékáron biztosítjuk – így a rendszeres megjelenésekkel segíthetjük az online marketing hatékonyságát.

 

Talán ez az egyetlen olyan eszközünk, amelyet külön is értékesítünk, így a médiaközvetítői díjon Te is akár azonnal hozzá juthatsz a PR megjelenésekhez. Ha azonban nem szeretnél ilyen magas árat kifizetni egy PR cikkre, de szeretnéd Céged fellendíteni az online marketing erejével, erre is van lehetőséged. Mivel a komplex online marketing stratégia kezelés erejében hiszünk – és nem is vállalunk mást – így gyakorlatilag egy marketing osztályt kapsz tőlünk, akár egy PR cikk áráért. Fontos azonban tudnod, hogy a munkakezdésben sem szeretünk vaktában lövöldözni: minden esetben egy előzetes felméréssel kezdjük a közös munkát, amely során auditáljuk Céged és kialakítjuk saját online marketing stratégiád!