Tavaszi nagytakarításhoz hozzátartozik a szőnyegtisztítás

Szőnyegtisztítás és tavaszi nagytakarítás

 

A tavasz beköszöntével elkezdhetjük a nagytakarítást is. Egyes tisztítási munkálatokat házilag is elvégezhetünk, de akik igazán profi tisztaságra vágynak, azok segítséghez folyamodnak, például szőnyegtisztítás során. Ez mindig hálás dolog tud lenni a szőnyegeinket tekintve, mert sokkal alaposabban kitisztíthatóak az erre a célra alkalmas tisztítógépekkel.

 

Első körben egy vibráció elvén működő porológép eltávolítja a makacs szennyeződéseket és a poratkákat a szőnyegből. Majd tüzetesebb tisztításnak alá vetve a szőnyeget, egy speciális tisztítószerrel eltávolítják a szőnyegből a foltokat.

 

Második lépésként jön egy sík-mélymosógép melyben hideg vízsugár segítségével átmossák a szőnyeget környezetbarát samponnal teljes keresztmetszetben, ezután jön az önlítés majd a mechanikus présnek köszönhetően a szőnyegben maradt víz nagy része eltávolítható. Aztán jön az 1200 fordulatszámos centrifugálás, aminek köszönhetően szinte már majdnem száraz szőnyeget kapink.

Utolsó lépésként pedig jöhet az egyedi függesztett szárítás majd végig mennek a szőnyegek egy utókezelő gépen, ez eltávolítja az állatszőrt és a hajszálakat is.

 

Hideg vizes mosást alkalmazva a tisztítás nem okoz méretváltozást még a gyapjúszövet esetén sem.