Menynire ismered az ékszered eredét? Tudsz róla érdekességeket

Menynire ismered az ékszered eredet? Tudsz róla érdekességeket?Jóval vissza kell pörgetnünk az idő kerekét, ha utána szeretnénk járni, pontosan mikor is terjedtek el az eljegyzési gyűrűk. Nagy fejtörést okoz az időintervallum meghatározása, de ami biztos, az az, hogy nagyon régre kell visszamenni az időben. Kezdődött az elefántcsonttal, majd jött a vas és a bronz, sőt a papiruszig visszamenőleg bukkanunk olyan természetes anyagokra, melyek a gyűrű alapanyagaiként szolgáltak. Ezen anyagok viszont nem voltak túl időtállóak a mostaniakhoz képest.

Itthon már kézzel foghatóbb vagy ha úgy tetszik, ujjal tapinthatóbb az az időszak, amikor is a karikagyűrűk elterjedtek. A történet az 1800-as évekre nyúlik vissza.

ekszerek.jpeg

A kezdetek kezdetén


Mai fejjel már szinte megmosolyogtató az, ha visszagondolunk, anno mi számított pre-modern anyagnak a karikagyűrűk születésekor. Miután a jegyajándékok elterjedtek, a gyűrűket drágább anyagokból igyekeztek létrehozni, így történhetett, hogy az ezüstre esett a választás.A hölgyek a régi szép időkben nagyon jól jártak, hiszen gyakorta fogadtak el egynél több udvarlótól ajándékot.

Napjainkban ez szinte lehetetlen. Az sem volt ritkaság, amikor egy komoly szándékú udvarló, mai modern szóval élve a szőke herceg vagy a Nagy Ő eljövetelekor a hölgyek már arany gyűrűt kaptak, az ezüst gyűrűk ilyenkor lekerültek az ujjakról, ezzel is szimbolizálva azt, hogy a férfiúnak komolyak és véglegesek a szándékai. Emiatt jött divatba az, hogy a kiválasztott hölgyek elgyűrűzték.


Fogalmi tisztázás a gyűrűk esetében


Megnevezéseket illetően széles a paletta az ékszereket nézve. Amennyi gyűrű, annyi elnevezés, fontos amúgy, hogy tisztában legyünk vele, mi micsoda. A közismert ujjon hordott ékszer a karikagyűrű, vagyis ahogy régen ismerték esküvőgyűrű. Ez eléggé régimódinak hangzik, de ennek is van oka. Az elnevezés onnan kapta a nevét, hogy a párok az esküvő egy pillanatától kezdték el hordai ezt a fajta gyűrűt. A mögöttes tartalom is lényyges.Vallásosoknál a templomi esküvő ceremóniáján, a házas állapotot jelölte.


Ezt tudtad?


A jegyben járás időszakában a gyűrű szigorúan a bal kézen, míg házasságkötéskor már a jobb kézen kell, hogy legyen!


Örökké tartó jelkép


A házasság és a gyűrű úgy forrtak össze mint a Stan és Pan. Az ujjra húzott gyűrű és a szerelmet jelképező intézmény teljesen egybeforr, úgy mint a szerelem és a közös élet. A kör alakú ékszer az örökkévalóságot, a szünet nélküli együttlétet szimbolizálja. A tökéletes gyűrű megtalálása azért is fontos, mert optimális esetben egy életen át hordani fogjuk, sőt alváskor sem veszik le sokan. Itt adódik az a fejtörés, hogy milyenjellegű gyűrűt válasszunk párunknak, hisz nem győzzük hangsúlyozni ez egy életre szól. További nehézségi helyzet, hogy kövessük e az előírást, miszerint a férfi gyűrűnek és a női gyűrűnek hasonlónak kell lennie. Mindenképpen aranyból készüljön a gyűrű?


Nehéz dolog válaszolni a fentiekre, mert mindenki másképpen vélekedik erről. Egy dolog teljesen biztos, karikagyűrű, eljegyzési gyűrű, gyémántgyűrű, vagy bármiféle más típusról van szó, ennek az ékszernek van a legnagyobb jelentéstartalma és értéke!

Keresőmarketing ügynökség Budapest

 

keresőmarketing ügynökség

Ezt a cikket egy keresőmarketing ügynökség megbízásából tettük ki.

Fűtésszerelés, Online marketing, Kárpittisztítás, szőnyegtisztítás

fűtésszerelés Budapest, Online marketing ügynökség segítésge a kárpittisztítás és szőnyegtisztítás oldalakon. online marketing online marketing 101 szőnyegtisztítás