Keresőmarketing: kárpittisztítás kulcsszóra Budapesten

Keresőmarketing partner: kárpittisztítás

 

A mai világban már minden könnyedén elérhető. Tényleg csak választanunk kell a lehetőségek közül. Íme egy kis segítség a választás megkönnyítése érdekében.

Kárpittisztítás házilag, kárpittisztító gép használata nélkül

 

A választható lehetőségek közül, talán ez a legbonyolultabb és legkisebb hatásfokkal bíró kárpittisztítás. Ebben az esetben amik rendelkezésünkre állnak: különféle kárpittisztító szerek, habok, házi mosószerek, ecet, szódabikarbóna, mosó illetve mosogatószerek és az ember leleményességéből adódóan bármi ami kéznél van. Mindegyik lehet hatásos. Természetesen a végeredmény attól is függ, hogy mit próbálunk kiszedni az anyagból. Legtöbb esetben azért állnak neki otthon tisztítani, mert foltos lesz az ülőgarnitúra.

karpittisztitas.jpeg

Nagyon ritka, hogy az egész felületet próbálják szebbé varázsolni. Na, most ezzel csak az a probléma, hogy ha valami benne van az anyagban és nincsen onnan kiszívva, az ugye ott is marad. Jó esetben a folt eltűnik, de sajnos a tisztítószer amit a folt eltávolítására használtak benne marad az anyagban. A boltban kapható kárpittisztító szerek vegyi anyagok! Azontúl, hogy az ülőgarnitúra anyagát károsíthatják, kiszívhatják a színét és az anyagban maradva a továbbiakban újabb foltot képezhetnek a beléjük ragadt por miatt!                                                                 

A házi szerek valamivel kíméletesebbek és a bőrrel találkozva kevésbé válthatnak ki irritációt, de a tapasztalat az, hogy nem igazán hatékonyak. A szivaccsal és mosószerrel megdörzsölt felületek szintén bajosak, mert a szivacs általában megkoptatja az anyagot, gyengíti és a színét veszíti, esetleg kibolyhosodik. Itt ugyanúgy fenn áll a veszély, hogy a kárpitban maradt ragacsba beleül a por, aminek a helyén aztán nagyobb folt lesz. Tehát ha hirtelen kell orvosolni valamit akkor kevés dörzsöléssel, minél kevesebb tisztítószerrel kell csinálni, majd a vizet alaposan felitatni a felületrő.

Kárpittisztítás, kárpittisztító gép kölcsönzésével

Ez a módszer annyival hatékonyabb, hogy ha valaki használt már ilyen gépet, akkor jó esetben szépen meg tudja tisztítani az ülőgarnitúráját, padlószőnyegét.                                                  

A probléma ezzel a variációval az, hogy ma már a kölcsönzőkben sok esetben a jó minőségű, jó szívó erejű ipari kárpittisztító gépek helyett háztartási gépeket kínálnak kölcsönzésre. Ami a semminél biztosan jobb, de a szívóerejét tekintve rosszabb mint az ipari gépek. Sajnos elkövetik azt a hibát, hogy  túlságosan sok vizet használnak a tisztításhoz, amit a háztartási gépekkel nem lehet jól kiszívni. Így könnyedén bebüdösödhet, bepenészesedhet, ha nem tud jól kiszáradni. Ha még is azt a variációt választják, nagyon gondosan be kell tartani a gépkölcsönzőben lévő kolléga utasításait a kárpittisztító gép használatával kapcsolatban.

Kárpittisztítás profi kárpittisztító szakember segítségével

Véleményünk szerint ez a legköltséghatékonyabb, legkímélőbb és időben is a leggyorsabb megoldás!                                                                                                                                   

A profi kolléga 1-2 óra alatt elvégzi azt amit tapasztalat hiányában egy laikus esetleg 1/2 vagy 1 napig csinál. Profi kárpittisztító szerekkel és ipari kárpittisztító géppel dolgozik, ismeri az anyagokat, ülőgarnitúra típusokat. Tudja, hogy mivel mit lehet tenni, hogy milyen szert lehet hozzá használni. A kárpit annyira marad csak vizes, hogy tökéletesen ki tud száradni. A száradási idő egyébként 12-24 óra. Nyilván vannak extrém esetek, amikor nagyon szennyezett a felület, amihez több vizet kell használni, így a száradási idő is hosszabb. De, minden esetben megfelelően kiszárad az anyag.                                                                                                                                                          

Természetesen a foltok tökéletes eltávolítására garancia NINCS!!! Épp úgy működik az ülőgarnitúra kárpitjánál, mint a ruháknál. Ebben az esetben ugye sem áztatni, sem fehéríteni nem tudunk. Minnél több pamutot tartalmaz egy anyag, annál nehezebb a foltot kiszedni belőle. Aztán vannak olyan kárpitok, amikből minden maradéktalanul kijön. A foltok azért minden esetben halványodni szoktak és a piszkos víz ami a tisztítás után a gépben marad, minden esetben meggyőzi az ügyfeleket, hogy jó befektetést csináltak azzal, hogy profi kárpittisztító szakemberre bizták a kanapéjuk kitisztítását!

Keresőmarketing partner:

Keresőmarketing