Jóga és meditáció kezdőknek

Jóga és meditáció kezdőknek

 

Ha gondolkodsz a jógázásról, az első társulásod a fizikai gyakorlattal lehet: a jóga pózok és a jóga-lélegzés gyakorlásával. A meditáció azonban a gondolkodás magatartása egy jól körülvett jóga-élmény része.

A jóga meditációra való tanulás többet jelent, mint naponta néhány pillanatig. Az OK? Az elméd még mindig átgondolhatja a gondolatok és aggodalmakat. "A jóga-meditáció egy forgalmas elme nyugalmát jelenti" - mondja egy jóga tanár. "Minél többet tudsz csendben tartani gondolataidat a jóga-meditációban, annál többet tapasztalsz az igaz jelenlétérzetben" - mondja. És abban a pillanatban segít létrehozni azt a jótékony elme-test kapcsolatot, amelyet a jóga ismer.

jóga budapest

Hogyan meditálj jógában?

A sikeres meditáció első lépése gyakran gyakorolja. De még egy olyan osztályban is, ahol a jóga tanár félreteszi a meditációt, a meditáció hangja meglehetősen kihívást jelenthet, függetlenül attól, hogy kezdő vagy jóga vagy jógaórákat vettél egy darabig. Figyelembe véve, hogy a komoly jógik egy egész életen át a meditáció művészetét díszítik, nincs értelme a saját meditációs technikájának tökéletesítése után néhány ülés után.

Jóga meditáció kezdőknek

"Egy egyszerű módja annak, hogy megtanuljuk, hogyan kell meditálni, hogy az itt és most a hangsúlyt kell fektetni" - mondja a jógaoktató. Ha tudatában vagy abban, hogy ebben a pillanatban van, nincs helye arra, hogy figyelmet fordítsanak a múltra vagy a jövőre vonzó gondolatok felé. - Ez nagyon mentes lehet - mondja a jógaoktató.

Azt javasolja, hogy kezdjünk aktív meditációval, ahol a gondolataidat valami különlegesre összpontosítod. "Az az ötlet, hogy egyszerre csak egy dolgot egyszerűsítsd figyelmedet, mint a légzésed vagy a gyertyalángon."

Amikor először kipróbálod ezt a meditációs technikát, mondja a jógaoktató, legyen felkészülve arra, hogy néha vándoroljon. Amikor Ön tudatában van annak, hogy a gondolataid sodródtak, egyszerűen átirányíthatja a szellemi összpontosítást a jelenre.

Szeretné megpróbálni a jóga-meditációt? Kövesse a jógaoktató tanácsát az induláshoz.

- Először csak néhány percet állítson félre. Válasszon egy olyan napszakot, amikor megszakítás nélkül meditálhat. Lehet, hogy összehangolja meditációját, így jó fizikai jóga gyakorlat előtt vagy után.

"Helyezze a jó testtartást a padlón, keresztben, vagy egy székben, ha kényelmesebb. (Ha ülő keresztre feszített, akkor cserélje át a lábát, miközben meditál.)

"Egy egyszerű tárgyra, például egy gyertya lángjaira vagy egy fekete papírra írt fekete pontra néznek. Vagy zárja be a szemét és otthont adjon a jóga lélegzetének ritmusában.

"Amint egyre jobban megismerkedsz azzal, hogyan kell meditálni, növelje gyakorlatát egy-két percig.

Végül, a frusztráció elkerülése érdekében, emlékezzetek erre a közös jóga-meditációs mítoszra: "A meditáció nem egy üres elme megszerzéséről szól" - mondja a jógaoktató. "Több mint ellenállni a kísértésnek, hogy reagáljon azokra a gondolatokra, amelyek a fejükbe csapódnak."

 

További tartalmak:

https://www.jogaunio.hu/

http://jogameditacio.blog.hu/