Gélezéses csótányirtás, ágyi poloska irtás
2018. február 23. írta: Online marketing 101

Gélezéses csótányirtás, ágyi poloska irtás

A gélezéses csótányirtáshoz milyen előkészületek kellenek?

 

A gélezéses csótányirtáshoz különösebb előkészület nem kell.

A gélezéses csótányirtás alkalmazásakor a csótányok búvóhelyére gél pöttyök kihelyezésére kerül sor, tehát ebben az esetben nincs szükség a bútorok mozgatására, vagy csak minimálisan, és nem szükséges az elpakolás sem. A gél pöttyök elhelyezése csak akkor hatásos, ha más táplálékhoz nem fér hozzá a rovar, tehát megfelelő higiéniával rendelkezik a lakás.

csótányirtás és ágyi poloskairtás

A permetezéses csótányirtáskor szükség van –e valamiféle előkészületre?

Amennyiben a lakása zsúfolt, akkor sajnos igen, mégpedig azért, hogy a rovarok mozgási területei könnyen elérhetővé váljanak.

Melyik módszer a hatásosabb a rovarok ellen a gélezéses, vagy a permetezéses eljárás?

Nehéz erre választ adni, mert sok esetben helyzettől is függ. Mondhatni, hogy a gélezéses eljárás, kényelmesebbnek tűnhet, mivel nem szükséges az elpakolás az alkalmazása során. De ezt a módszert csak abban az esetben lehet alkalmazni, ha a körülmények lehetetővé teszik, azt, hogy a csótányok más táplálékhoz egyáltalán ne jussanak, tehát nagy tisztaságot kell a lakásban biztosítani. Amennyiben más táplálék is fellelhető a gél pöttyökön túl, akkor az irtás sem lesz teljes mértékben eredményes. Ezzel szemben a permetezéses eljárásnál, ugyan szükséges a pakolás, a bútorok mozgatása, viszont ha más táplálék is fellelhető, akkor is érhetünk el eredményeket. Tehát mindkét módszer mellett vannak pozitívumok és negatívumok egyaránt.

A két módszer együtt is megrendelhető?

A két csótányirtási módszer, tehát a gélezéses és a befújásos módszer azonos időben ugyan alkalmazható, de nem azonos felületen, mégpedig azért, mert az eljárás elve éppen ellenkezőképpen működik. A gélek magukhoz csalják a csótányokat, míg ha a permetszerrel lefújjuk a gél pöttyöket, akkor megszüntetjük annak a hatását, tehát a két módszer együttes alkalmazása egyenesen rossz módszer ugyan azon a felületen. Arra azonban van lehetőség, hogy egy ingatlanon belül mindkét módszert alkalmazzuk, más-más helységben.

Azt, hogy mely módszer alkalmazása a leghatékonyabb az adott helyszínen, minden esetben a megrendelővel egyeztetve történik.

Negyedévente történik csótányirtás, mégsem hatásos. Mi az oka?

Sajnálatos módon a piaci verseny is előidéz egy olyan helyzetet minek következtében egyes szakemberek nem megfelelő minőségű munkát végeznek el. Több esetben előfordult már az is, mely még megelőzésnek sem nevezhető eljárás, amikor is lakásonként 3 db gél pötty kerül kihelyezésre.

A gélezéses eljárás lényeg pont az, hogy kellő mennyiségű csalétek, tehát négyzetméterenként legalább egy 1db gél pötty, kerüljön kihelyezésre. ezt a dózist erős fertőzöttség esetén célszerű megemelni a hatékonyság érdekében. Itt hívnám fel a figyelmet arra, hogy néhány darab gél pötty kihelyezése, úgymond látszat munka csak. Ezért nagyon fontos, hogy minden esetben megfelelő ajánlással rendelkező cégre bízza a csótányirtás folyamatát.

Bármilyen veszéllyel járhat-e a csótányirtás folyamata?

A csótányirtásra alkalmazott vegyszer, mely a permetezés során kijuttatásra kerül, szelektív hatású irtószer, melynek használatát hatósági bevizsgálás előz meg. Éppen ezért melegvérű szervezetekre nem ártalmas, ha a használata szakszerűen történik.

Permetezéses irtószer kijuttatása után célszerű a vegyszerrel érintkező edényeket megtisztítani, és a felületeket átmosni, valamint átszellőztetni azt a helységet, melyben az permetezés történt. A gél pöttyök kihelyezésekor nem szükségeltetik semmiféle előkészület, mert egyszerűen csak kihelyezésre kerülnek a gél pöttyök, mely egyáltalán nem kerül a levegőbe sem.

A gélezéses eljárás során mennyire hatékony a csótányok pusztulása?

A gélezéses eljárás alapja az úgynevezett dominó elven működő folyamat. A lényege, hogy a csalétekként kihelyezett gél pöttyöt a rovar elfogyasztja eledelként, melynek következtében az elpusztul. Az elpusztult mérgezett rovart a többi csótány szintén eledelként elfogyasztja, és ez így megy tovább és tovább. Éppen ezért ez egy hatékony módszer abban az esetben, ha a csótányoknak nincs más élelem forrásuk, ezért nagyon fontos, hogy a lakásban megfelelő higiénia legyen biztosítva. Ami ennek a módszernek még az előnyössége a permetezéses eljárással szemben, hogy nem szükséges hozzá semmiféle előkészület.

Tehát mondhatni, hogy nagyon hatékony és diszkrét eljárás. Azonban vannak olyan szituációk, például amikor már nagyfokú csótány fertőzöttséggel állunk szemben, akkor csak kiegészítő eljárásként tekinthetünk erre a módszerre. Éppen ezért fontos, hogy minden egyéb más táplálék forrást megszüntessünk a csótányok számára, és ez csak a higiénikus környezet megteremtésével lehetséges.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keresomarketingugynoksegbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr6913693224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.