depresszió kezelése serdülő és gyermekkorban
2018. február 23. írta: Online marketing 101

depresszió kezelése serdülő és gyermekkorban

Gyermekkori és serdülő depresszió és kezelése

 

Miért fontos a depresszió kezelése?

Bármelyik időpontban a gyermekek és serdülők 15%-ánál vannak depressziós tünetek. A kilenc-tizenhét éves korosztály öt százaléka megfelel a súlyos depresszív rendellenesség kritériumainak, a serdülők 1,2-3%-a disztímiás rendellenességet mutat.

A depressziós rendellenességek előfordulása jelentősen nő a pubertás után. A 14 éves korban a depresszív rendellenességek több mint kétszer olyan gyakoriak a lányoknál, mint a fiúknál, esetleg a serdülőkorú stílusok és a hormonális változások közötti különbségek miatt.

depresszió kezelése

A serdülőkori depresszív rendellenességek gyakran krónikus, és lecsökkent tendenciát mutatnak a depresszió 2-4-szeresére növekedett a felnőttkorban.

A depresszió hatással van a növekedésre és a fejlődésre, az iskolai teljesítményre, valamint a kortárs vagy családi kapcsolatokra, és végzetes lehet. A súlyos depressziós rendellenesség a fiatalok öngyilkossági magatartásának és öngyilkosságának vezető oka.

A depresszív rendellenességek vagy más komoly hangulati rendellenességek több mint 70 százaléka nem kap megfelelő diagnózist és kezelést. Lehetséges oka lehet a megbélyegzés az atipikus bemutatás hiánya, az egészségügyi szakemberek megfelelő gyermek mentálhigiénés képzésének hiánya, a gyermek pszichiáterek nem megfelelő száma és a mentális egészségbiztosítási egyenlőtlenségek.

Az aluldiagnosztizálás és az alulteljesítés nagyobb problémát jelent a hét évnél fiatalabb gyermekeknél, részben azért, mert ez a korcsoport korlátozott képessége a negatív érzelmek és gondolatok nyelvvel való kommunikációjára és következménye a szomatizációra.

Így a depresszióban szenvedő kisgyermekek általános fájdalmakkal, fájdalmakkal, fejfájásokkal vagy gyomorbetegséggel járhatnak. Ezenkívül, ha a szülő súlyos depressziós rendellenességet szenved, a gyermek depressziós tünetei a tudat hiánya vagy a nem hajlandósága miatt felismerhetik a saját magához hasonló tüneteket. Kockázati tényezők a gyermek- és serdülőkori depresszív rendellenességek kockázati tényezői közé tartozik az orvosbiológiai és pszichoszociális tényezők.

A súlyos depresszió a gyermekek és serdülők 3 és 5%-át érinti. A depresszió negatívan hat a növekedésre és a fejlődésre, az iskolai teljesítményre, valamint a párkapcsolatokra vagy a családi kapcsolatokra, és öngyilkossághoz vezethet.

A biomedikai és pszichoszociális kockázati tényezők közé tartoznak a depresszió, a női nem, a gyermekkori visszaélés vagy elhanyagolás, a stresszes életesemények és a krónikus betegség családi története.

A depresszió diagnosztikai kritériumai a gyermekeknél és serdülőknél lényegében ugyanazok, mint a felnőttek esetében; azonban a tünetek megjelenése változhat a fejlődési szakaszban, és egyes gyermekek és serdülők nehézségekbe ütközhetnek a belső hangulatállapotok azonosításában és leírásában.

A biztonságos és hatékony kezeléshez pontos diagnózis, öngyilkossági kockázatelemzés és a bizonyítékokon alapuló terápiák használata szükséges. A jelenlegi szakirodalom támogatja a kognitív viselkedésterápia alkalmazását az enyhe vagy közepesen súlyos gyermekkori depresszióhoz. Ha a kognitív viselkedésterápia nem áll rendelkezésre, akkor az antidepresszánsra lehet számítani. Az antidepresszánsokat, előnyösen a kognitív viselkedésterápiával összefüggésben, súlyos depresszió esetén figyelembe lehet venni.

A triciklikus antidepresszánsok általában hatástalanok és súlyos káros hatással lehetnek. A szelektív szerotonin újrafelvétel-gátlók hatékonyságára vonatkozó bizonyítékok korlátozottak. A fluoxetin a depresszió kezelésére a 8-17 éves korosztályban engedélyezett. Minden antidepresszánsnak van fekete dobozos figyelmeztetése az öngyilkossági magatartás kockázata miatt. Ha egy antidepresszáns indokolt, akkor a kockázat / haszon arányt ki kell értékelni, a szülőt vagy gondnokot meg kell tanulni a kockázatokról, és a beteget szorosan figyelemmel kell kísérni (azaz hetente az első hónapban és minden második héten a második hónapban) a kezeléssel kialakuló öngyilkosságra. Mielőtt egy antidepresszáns beindulna, biztonsági tervet kell létrehozni.

Ez magában foglalja a beteggel és a családdal kötött megállapodást arról, hogy a páciens biztonságban marad és felveszi a kapcsolatot egy felelős felnőttel, ha az öngyilkossági sürgetések túl erősek, és biztosítják a kezelőorvos vagy a proxy napi 24 órás rendelkezésre állását a vészhelyzetek kezelésére.

További cikkek: https://dcsoport.wordpress.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://keresomarketingugynoksegbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr4413691898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Chip tuning, goose down comforter, kulcsszó optimalizálás, chiptuning, jogosítvány, iphone szerviz

down comforter

chiptuning jogosítvány

chip tuning, goose down comforter, kulcsszó optimalizálás, chiptuning, jogosítvány, iphone szerviz

babyrom bitteliten babyrom
Miben lesz segítségedre egy keresőmarketing ügynökség? 1.Keresőoptimalizálásban Azért szükséges az elkészült weboldalad keresőoptimalizálni, mert ha ezt elhanyagolod, a terméked/szolgáltatásod iránt érdeklődők nem fognak rád találni a Googleben. Márpedig ez az egyik legfontosabb dolog. Egy keresőmarketing ügynökség ebben is nagy segítség. Előnyöd ez esetben az, hogy releváns érdeklődők érkeznek a weboldaladra jelentős kiadás nélkül. 2. Keresőhirdetéseket menedzsel Egy keresőmarketing ügynökség a keresőoptimalizáláson túl, PCC kampányokat (kattintás alapú fizetett hirdetés) is kezelhet Google Adwords vagy Facebook segítségével, ahol elérik a célközönséget a termékeiddel, szolgáltatásaiddal. Ez esetben egy keresőmarketing ügynökség minden részfeladatot vállal. Felépítik a stratégiát, megírják a szöveged, feladják a hirdetéseid, felügyelik a futó kampányokat, havi elemzéseket készítenek az elért eredményekről. Előny, hogy a keresőmarketing ügynökségeknél olyan emberek dolgoznak, akik a Google szigorú vizsgáztatási rendszerét kiválóan teljesítették. 3. Elkészíti a weboldalad és karbantartja Ha igény van rá, a meglévő weboldalad teljes analizálását elvégzik, mind technikai, mint webergonómiai szempontból, és amennyiben szükséges, módosítják azt fejlesztő, programozó és grafikus csapat bevonásával. Szükség esetén egy új weboldalt is készítenek nekünk, Miért érdemes keresőmarketing ügynökség mellett letenni a voksot? Ha Budapestre történik a keresőoptimalizálás, és a cég is Budapesten található, ebben az esetben még hatékonyabban tud együttműködni a vállalkozással, sikerül eredményes munkát végezni, így a vállalkozás bevételei, látogatottsága, és konverziója növekedni fog. Egy keresőmarketing ügynökség bevonásával rengeteg időt és energiát megspórolhatunk, pénzről nem is beszélve. Kérj havi konzultációt a keresőmarketing ügynökségtől, így lehetőséged nyílik arra, hogy átbeszéljétek az elért eredményeket, illetve a következő havi célokat. iphone szerviz