A seo keresőoptimalizálás segítségével kerülj be a Google-ba

A SEO, azaz a keresőoptimalizálás segítségével történő bejutás a Google keresőjébe.

Nem is gondolnánk, hogy egy weboldalnak a Google találati listájába bekerülni nem is olyan nehéz dolog. Ezt többféle képen lehetséges elérnünk, az egyik, hogy a Search Console segítségével beküldjük weboldalunkat. A másik módja, amennyiben nem igazán kívánunk tenni semmit, az az, hogy gondoskodunk más oldalakról gyűjtött hivatkozásokról, melynek segítségével a Google gyorsabban indexeli a weboldalunkat. Ez azonban még nem garantálja számunkra a tényleges sikert, ez csak azt jelenti, hogy ott vagyunk a Google keresőoldalának találati listáján, és itt jelenik meg a SEO, azaz keresőoptimalizálás fontossága és szerepe.

A Google algoritmusa, azaz szabályrendszere

A Google egyedi szabályrendszere naponta weboldalak millióit pásztázza át, melyet aztán a felhasználok elé is tár. Mivel itt óriási számokról beszélünk, ezért nagyon csekély a valószínűsége annak, hogy a mi weboldalunk kerüljön a találati lista élére adott kulcsszó általi keresésnek megfelelően.

Nos, ahhoz, hogy a weboldalunk optimális helyre kerüljön a Google találati listáján, és hogy mindez a megfelelő időben is történjék, alkalmaznunk kell a keresőoptimalizálást, azaz a SEO-t. Mindezek után, ha a megfelelő helyre sikerült oldalunkat elhelyezni, és ráadásul, ha még a látogatók számára meghatározó tartalom is kötődik az oldalhoz, akkor nagy az esélye annak, hogy a Google még több látogatót irányít az oldalunkra.

Az alapértelmezett keresőmotor beállítása

  1. Nyissa meg számítógépén a Chrome-ot.
  2. Kattintson a jobb felső sarokban található Továbbiak Továbbiak És még Beállítások elemre.
  3. A „Keresőmotor” alatt, a „A címsávban használt keresőmotor” szöveg mellett kattintson a lefelé mutató nyílra Lefelé mutató nyíl.
  4. Válassza ki az új alapértelmezett keresőmotort.

Ha megpróbálta beállítani a keresőt, de valamiért nem működik, akkor lehetséges, hogy rosszindulatú program fertőzte meg számítógépét. Segítség a Chrome beállításainak visszaállításához.