Mit tud egy jó online marketing tanácsadó
2017. december 02. írta: Online marketing 101

Mit tud egy jó online marketing tanácsadó

Öt dolog amit egy jó online marketing tanácsadónak tudni kell!

 

Az elmúlt években nagyot fejlődött a digitális marketing világ, ezért nem olyan nehéz olyat találni, aki ne digitális marketing tanácsadónak vallaná saját magát. Érdemes azonban végiggondolni, hogy ebben a kimagaslóan és nagy léptekben fejlődő szakmában, nem mindegyik tanácsadó rendelkezik olyan tényleges tapasztalattal, akik professzionális munkával ki tudják elégíteni az ügyfeleik igényeit. Elképzelhető, hogy szereztek már némi tudást tartalom marketing és digitális stratégia területén, azonban közel sem biztos, hogy olyan hatékonyan tudnak eme eszközökkel bánni, hogy biztos bevételhez juttassanak.

Számtalan esetet láttunk már arra, amikor is a cégek nem a megfelelő digitális marketing tanácsadót alkalmazzák, ami odáig fajulhat, hogy mínuszba jövünk ki az alacsony bevételek miatt. Ennek elkerülése érdekében nem árt tudnunk, mit is keresünk, amikor marketing tanácsadót alkalmazunk.

Összeszedtünk 5 dolgot amit egy jó online marketing tanácsadónak tudni kell!

A cégek gyakran a rossz digitális tanácsadót alkalmazzák, ami ahhoz vezet, hogy a végén mínuszba jönnek ki a magas költségek és az alacsony bevételek végett. E probléma elkerülésének kulcsa az, hogy tudjuk, mit is keresünk, amikor egy tanácsadót alkalmaznunk. A cikk öt dolgot leír, amit egy jó tanácsadónak tudnia kell.

online marketing tanácsadó budapest

  1. Átlátható statisztikai adatok

Amennyiben a cégünk sokféle kampányt használ marketing célból, akkor nem túl jó ötlet az összes feladatot digitális marketing tanácsadó kezébe adni. A jó tanácsadó nem is fog ilyet kérni, ehelyett átlátható jelentésekkel fog előállni. A jelentésekből kiderül a jelenleg futó kampányok hatékonysága. Azok a tanácsadók akik nem elég hatékonyak, nem mutatják meg ezeket a jelentéseket, mert félnek attól, hogy a rossz számok ügyfelekbe fog kerülni, viszont egy jó tanácsadó a rossz számoktól sem riad vissza.

  1. Rugalmasság

Egy nap rengeteg minden történhet kampánytól függetlenül. Előfordulhat, hogy a stratégiák nem működnek, a teljesítmény nem hozza az elvártat. Egy jó tanácsadó készen áll minden ilyen helyzetre. Ha a tanácsadónk nem garantálja a rugalmasságot, az általában azért van mert túl elfoglalt, vagy nem akarja helyrehozni az ő általa generált hibát.

  1. Személyes kapcsolat kialakítása az ügyfelekkel

A digitális tanácsadók feladata, hogy hatékonyan segítsék az ügyfeleket, és az automatizált, számítógépek által kreált káoszt megakadályozzák. Így okuk sincs, hogy automatizálják szolgáltatásaikat. Az emberbarát ügyfélszolgálattal megbizonyosodhatnak a cégek arról, hogy a tanácsadót mások is azonnal elérik. A helyi támogatás biztosítja, hogy a munkát nem másnak adják ki Debrecenben, amíg Budapesten dolgozik a tanácsadó. A tanácsadó cégeknek tisztában kell lenniük azzal, hogy az ügyfelek szeretik a személyes, közeli kontaktot.

  1. A sikeres terv

Egy digitális marketing tanácsadó sikeres tervvel kell rendelkezniük. Olyannal amely minden egyes cég szükségleteihez tartozik. Kérd meg tanácsadód, hogy mutassa meg a rövid és hosszú távú stratégiákat is, valamint az előző munkáit, ahol a terve bevált, és látványos eredményeket hozott. Ha sikeres terv nem szerepelt ezelőtt, akkor nagy a valószínűsége, hogy a Te céged sem fog sikeresen szerepelni.

 

  1. Meglévő kampányok optimalizálása

 

Említésre került a részletes tanácsadói jelentés! Ezek a jelentések nem csak egyszerűen az előrehaladást segítő mutatók. Egy kiváló online marketing tanácsadó ezeket is felhasználja arra, hogy a jelenleg futó kampányokat, amennyiben szükség van rá, finomhangolja, optimalizálja. Olyan tanácsadóba sose fektess pénzt, aki csinál valamit, aztán faképnél hagy. Egy jó digitális marketing tanácsadónak tudnia kell, hogy a legjobb kampányoknak idő kell míg beérnek.

Emlékszel azokra a részletes tanácsadói jelentésekre? Az nem csak egy egyszerű előrehaladást mutató jelentés a jelenlegi teljesítményhez mérve. A legjobb online marketing tanácsadó felhasználja ezeket a jelentéseket és szükség szerint finom hangolja a jelenlegi kampányt. Ne fektess be egy olyan tanácsadóba, aki ír valamit aztán elmegy; a jó tanácsadóknak meg kell érteniük, hogy a legjobb kampányoknak idő kell, hogy megérjenek.

Egy kis szorgalomnál többre nincs is szükség ahhoz, hogy megmentsük a rossz digitális marketing tanácsadótól! Gondolj bele, mely dolgok a legfontosabbak a cég számára és ne félj kérdezősködni a jelöltek között, mielőtt döntést hoznál! Nincs is többre szükség a puszta szorgalomnál, hogy megmentsük a rossz digitális marketing tanácsadótól kampányainkat.

A bejegyzés trackback címe:

https://keresomarketingugynoksegbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr313410445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

kreatív hobby webáruház, festősablon, iphone kijelzőcsere, akrilfestékek, búvártanfolyam, feelwell, Fa figurák, Búvártúra, hobby festékek

kreatív hobby webáruház festősablon iphone kijelzőcsere akrilfestékek búvártanfolyam Feelwell.hu párterápia Budapest Fa figurák Hasznaltautomotor Entercomgroup hobby festékekkreatív hobby webáruház, festősablon, iphone kijelzőcsere, akrilfestékek, búvártanfolyam, feelwell, Fa figurák, Búvártúra, hobby festékek

Chip tuning, goose down comforter, kulcsszó optimalizálás, chiptuning, jogosítvány, iphone szerviz

down comforter

chiptuning jogosítvány

chip tuning, goose down comforter, kulcsszó optimalizálás, chiptuning, jogosítvány, iphone szerviz

babyrom bitteliten babyrom
Miben lesz segítségedre egy keresőmarketing ügynökség? 1.Keresőoptimalizálásban Azért szükséges az elkészült weboldalad keresőoptimalizálni, mert ha ezt elhanyagolod, a terméked/szolgáltatásod iránt érdeklődők nem fognak rád találni a Googleben. Márpedig ez az egyik legfontosabb dolog. Egy keresőmarketing ügynökség ebben is nagy segítség. Előnyöd ez esetben az, hogy releváns érdeklődők érkeznek a weboldaladra jelentős kiadás nélkül. 2. Keresőhirdetéseket menedzsel Egy keresőmarketing ügynökség a keresőoptimalizáláson túl, PCC kampányokat (kattintás alapú fizetett hirdetés) is kezelhet Google Adwords vagy Facebook segítségével, ahol elérik a célközönséget a termékeiddel, szolgáltatásaiddal. Ez esetben egy keresőmarketing ügynökség minden részfeladatot vállal. Felépítik a stratégiát, megírják a szöveged, feladják a hirdetéseid, felügyelik a futó kampányokat, havi elemzéseket készítenek az elért eredményekről. Előny, hogy a keresőmarketing ügynökségeknél olyan emberek dolgoznak, akik a Google szigorú vizsgáztatási rendszerét kiválóan teljesítették.

Down comforter Hamvay Lang, ipari habverő gép, sous vide gép, Kozmetika, chiptuning, ipari dagasztógép, emegency dental treatment, fogszabályozó és fogszabályozás, tégla, nyárigumi, pizzasütő kemence

Hamvay habverő gép sous vide gép kozmetika 3. kerület láthatatlan Fogszabályozó és fogszabályozás happysmile pizzasütő kemence Jeep chiptuning ipari dagasztógép emergency dental treatment malahide antik tégla kft Down comforter Hamvay Lang, ipari habverő gép, sous vide gép, Kozmetika, chiptuning, ipari dagasztógép, emegency dental treatment, fogszabályozás és fogszabályozó, tégla, nyárigumi, pizzasütő kemence 3. Elkészíti a weboldalad és karbantartja Ha igény van rá, a meglévő weboldalad teljes analizálását elvégzik, mind technikai, mint webergonómiai szempontból, és amennyiben szükséges, módosítják azt fejlesztő, programozó és grafikus csapat bevonásával. Szükség esetén egy új weboldalt is készítenek nekünk, Miért érdemes keresőmarketing ügynökség mellett letenni a voksot? Ha Budapestre történik a keresőoptimalizálás, és a cég is Budapesten található, ebben az esetben még hatékonyabban tud együttműködni a vállalkozással, sikerül eredményes munkát végezni, így a vállalkozás bevételei, látogatottsága, és konverziója növekedni fog. Egy keresőmarketing ügynökség bevonásával rengeteg időt és energiát megspórolhatunk, pénzről nem is beszélve. Kérj havi konzultációt a keresőmarketing ügynökségtől, így lehetőséged nyílik arra, hogy átbeszéljétek az elért eredményeket, illetve a következő havi célokat. iphone szerviz

kreatív hobby bolt, webáruház, festősablon, iphone kijelzőcsere, akrilfestékek, búvártanfolyam, feelwell, Fa figurák, Búvártúra, hobby festékek

kreatív hobby bolt, webáruház festősablon iphone kijelzőcsere akrilfestékek búvártanfolyam Feelwell.hu párterápia Budapest Fa figurák Hasznaltautomotor Entercomgroup hobby festékekkreatív hobby bolt, webáruház, festősablon, iphone kijelzőcsere, akrilfestékek, búvártanfolyam, feelwell, Fa figurák, Búvártúra, hobby festékek

kreatív hobby bolt, webáruház, festősablon, iphone kijelzőcsere, akrilfestékek, búvártanfolyam, feelwell, Fa figurák, Búvártúra, hobby festékek

kreatív hobby bolt, webáruház festősablon iphone kijelzőcsere akrilfestékek búvártanfolyam Feelwell.hu párterápia Budapest Fa figurák Hasznaltautomotor Entercomgroup hobby festékekkreatív hobby bolt, webáruház, festősablon, iphone kijelzőcsere, akrilfestékek, búvártanfolyam, feelwell, Fa figurák, Búvártúra, hobby festékek