Google keresőoptimalizálás és SEO
2017. szeptember 13. írta: Online marketing 101

Google keresőoptimalizálás és SEO

Röviden a keresőoptimalizálásról (Google)

 

Aki kicsit is fogékony az információs technológiára és folyik pár csepp műszaki vér az ereiben, az egyre többet találkozhatott már a bűvös három, nagy, nyomtatott betűvel: SEO. A SEO mozaikszó egy angol kifejezésből ered, ez pedig nem más, mint a Search Engine Optimization.

Szó szerinti tükörfordításban ez keresőmotorok optimalizálását jelenti, a szakzsargonban itthon pedig Google keresőoptimalizálásként robbant be a tudatba az a jelenség, melyből az idő múlásával külön szakma és tudományág is kikerekedett.

Google marketing ügynökség Budapest

A keresőoptimalizálás tulajdonképpen nem más, mint az internetes keresőbe beírt szóra, szófordulatra, egy adott weblap legfelső helyre juttatása. A weblap adott esetben sokkal jobban rögzülhet a fogyasztóban, ha elsőként köszön vissza a keresett vonatkozás. Mi több, a statisztikák szerint az átlagos internetezők nagy többsége, szinte soha nem nyitja már meg a második oldalt a találati oldalak közt.

Ez statisztikailag nem kevesebb, mint kilencven százalékot jelent. A Google keresőoptimalizálás létjogosultságát és szükségességét tovább növeli az a statisztikai mutató, hogy a keresőprogramot használók csaknem fele a legelső, vagyis a leginkább frekventált helyen lévő találatra klikkel majd. A top 3 keresési eredmény valamelyikét, az interneten szörfölők nem kevesebb, sőt, több mint 2/3-a találja kattintásra érdemesnek. Ha tehát valami teljes bizonyossággal kijelenthető a keresőoptimalizálásról az az, hogy van értelme megküzdeni a találati lista legtetejéért. A keresőoldalak, működési elvüket tekintve olyanok, akár az autók.

A Bing, a Yahoo és a Google is ún. keresőmotoroknak köszönhetően működnek. Ha össze kéne foglalnunk köznapi nyelven, hogy mit is jelent a keresőoptimalizálás, a legjobban talán akkor járnánk a valósághoz, ha azt mondanánk, hogy a SEO világa nem más, mint egy rangsorolási verseny. A nyereség- és versenyorientált mindennapokban rengetegen népszerűsítik cégüket, vállalkozásukat, kínálatukat, eladásra szánt terméküket online, így sokaknak pénzügyi érdeke is fűződik ahhoz, hogy a brandjük a lehető leginkább kiemelt pozíciót, mondhatni, hogy a keresőoldalak poll pozícióját töltsék be, így indulva jelentős online marketinges vonatkozású előnnyel, a versenytársakhoz viszonyítottan.

A keresőoptimalizálást illetően azonban célszerű letisztázni egy nagy volumenű tévedést. Nincs igazunk akkor, ha azt gondoljuk, hogy hivatalosan a marketing és a SEO egy és ugyanazon dolog, tevékenység. Ám való igaz, hogy a mechanizmus nagyon hasonló a két jelenség esetében. A különbséget talán úgy lehetne a legjobban szemléltetni, hogy a keresőoptimalizálás nem más, mint explicit törekvés, addig a marketing implicit.

Arról is fontos szót ejteni, hogy SEO és SEO tevékenységek közt különbség van, hiszen a tevékenységbe beletartozhat egyfelől a weboldalak keresőoldalakban való pozícionálása, az oldal látogatottságának növelése, vagy éppen egy oldal tartalmi strukturálása. De erről bővebben, majd egy másik posztban.

A bejegyzés trackback címe:

https://keresomarketingugynoksegbudapest.blog.hu/api/trackback/id/tr3112826434

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Chip tuning, goose down comforter, kulcsszó optimalizálás, chiptuning, jogosítvány, iphone szerviz

down comforter

chiptuning jogosítvány

chip tuning, goose down comforter, kulcsszó optimalizálás, chiptuning, jogosítvány, iphone szerviz

babyrom bitteliten babyrom
Miben lesz segítségedre egy keresőmarketing ügynökség? 1.Keresőoptimalizálásban Azért szükséges az elkészült weboldalad keresőoptimalizálni, mert ha ezt elhanyagolod, a terméked/szolgáltatásod iránt érdeklődők nem fognak rád találni a Googleben. Márpedig ez az egyik legfontosabb dolog. Egy keresőmarketing ügynökség ebben is nagy segítség. Előnyöd ez esetben az, hogy releváns érdeklődők érkeznek a weboldaladra jelentős kiadás nélkül. 2. Keresőhirdetéseket menedzsel Egy keresőmarketing ügynökség a keresőoptimalizáláson túl, PCC kampányokat (kattintás alapú fizetett hirdetés) is kezelhet Google Adwords vagy Facebook segítségével, ahol elérik a célközönséget a termékeiddel, szolgáltatásaiddal. Ez esetben egy keresőmarketing ügynökség minden részfeladatot vállal. Felépítik a stratégiát, megírják a szöveged, feladják a hirdetéseid, felügyelik a futó kampányokat, havi elemzéseket készítenek az elért eredményekről. Előny, hogy a keresőmarketing ügynökségeknél olyan emberek dolgoznak, akik a Google szigorú vizsgáztatási rendszerét kiválóan teljesítették.

Down comforter Hamvay Lang, ipari habverő gép, sous vide gép, Kozmetika, chiptuning, ipari dagasztógép, emegency dental treatment, fogszabályozó és fogszabályozás, tégla, nyárigumi, pizzasütő kemence

Hamvay habverő gép sous vide gép kozmetika 3. kerület láthatatlan Fogszabályozó és fogszabályozás happysmile pizzasütő kemence Jeep chiptuning ipari dagasztógép emergency dental treatment malahide antik tégla kft Down comforter Hamvay Lang, ipari habverő gép, sous vide gép, Kozmetika, chiptuning, ipari dagasztógép, emegency dental treatment, fogszabályozás és fogszabályozó, tégla, nyárigumi, pizzasütő kemence 3. Elkészíti a weboldalad és karbantartja Ha igény van rá, a meglévő weboldalad teljes analizálását elvégzik, mind technikai, mint webergonómiai szempontból, és amennyiben szükséges, módosítják azt fejlesztő, programozó és grafikus csapat bevonásával. Szükség esetén egy új weboldalt is készítenek nekünk, Miért érdemes keresőmarketing ügynökség mellett letenni a voksot? Ha Budapestre történik a keresőoptimalizálás, és a cég is Budapesten található, ebben az esetben még hatékonyabban tud együttműködni a vállalkozással, sikerül eredményes munkát végezni, így a vállalkozás bevételei, látogatottsága, és konverziója növekedni fog. Egy keresőmarketing ügynökség bevonásával rengeteg időt és energiát megspórolhatunk, pénzről nem is beszélve. Kérj havi konzultációt a keresőmarketing ügynökségtől, így lehetőséged nyílik arra, hogy átbeszéljétek az elért eredményeket, illetve a következő havi célokat. iphone szerviz