Seo ügynökség Budapest: rangsorolási útmutató

Seo Ügynökség: Seo rangsorolási tényezők

 

A SEO ügynökségünk szerint a rangsorolási jelzések nem publikusak, ezért csak általánosságban lehet következtetni, illetve figyelni a Google szakembereinek nyilatkozatait azzal kapcsolatosan, hogy mit, mennyire vesz komolyan a Google. A helyzet ráadásul évről-évre mindig jelentősen változik. Most ezért is egy cikkben összegezzük, hogy elvileg melyek lehetnek a legfontosabb SEO rangsorolási tényezők 2017-ben a Google szempontjából az Online marketing 101 seo ügynökség véleménye szerint.

 

Rengeteget számítanak a külső, valamint belső linkek, mennyire releváns a tartalom, a weboldal könnyű használhatósága. Az, hogy pontosan mi minden még, ahhoz az egyik legjobb támpontot még mindig a keresőoptimalizálással foglalkozó cégek tapasztalatai adják. Ezek a vizsgálatok, pontosan megmutatják, hogy a weboldalaknak mely tulajdonságai előnyösebbek a jobb helyezés elérése érdekében. De persze erősen támaszkodhatunk, a Google szakemberei által elcsepegtetett információkra is.

 

seo ügynökség

 

A rangsorolási tényezők közül a linkek a legfontosabbak az Online Marketing 101 Seo Ügynökség szerint.

 

Az elmúlt években a hírek a Seo világából arró szóltak, hogy ugyan a linkek fontossága csökkent, de még mindig ez a legfontosabb tényező a rangsorolásnál, Moz, a Backlinko, Stone Temple Consulting és a Searchmetrics vizsgálatai szerint. Ugyanakkor a Searchmetrics 2016-os tanulmánya azt mutatta, hogy a weboldalakra mutató külső linkek ma már csak egyetlen rangsorolási tényezőt jelentenek a sok közül. A korreláció magas maradt a linkek valamint a tartalom között, azonban a fontosságuk így is csökken. A keresőmotorokat jobban segítik azon felhasználói jelzések, hogy az emberek mennyien kattintanak egy bizonyos találatra, mennyi ideig maradnak egy weboldalon, a felhasználónak az adott weboldal mennyire adott választ a felmerülő kérdésekben.

 

Gary Illyes a Google szakembere ugyanis úgy nyilatkozik, hogy linkek nélkül ismel lehet érni jó helyezéseket, ez úgy lehetséges, hogy olyan kulcsszavakat használunk, melyekre közepes a piaci verseny. A Stone Temple Consulting ezzel ellentétben teljesen mást említ. Ugyanis tökéletes egyezést észlelt a Google találatai és az oldalra mutató linkek között. Ennek érdekében a tanulmány hatezer oldal esetében vizsgálta meg az első ötven helyezést elérő weboldalt, a linkek számát összevetette a helyezésekkel.

 

Keresőoptimalizálás metódusok

 

Ez pedig kimutatta, hogy akármennyire is szofisztikált ma már a Google kereső-algoritmusa, a helyzet az, hogy a linkek tökéletesen meghatározzák, hogy milyen helyen szerepel egy adott weboldal a találati oldalakon. A tanulmány arra a tényre is rámutatott, ha nem releváns, és minőségi a weboldalunk, akkor azon a linkek sem fognak segíteni. Ha viszont a tartalom releváns, akkor a linkek határozzák meg a különbséget, a tanulmány rávilágított arra is, hogy ugyan a linkek számát vizsgálták meg, de a minőség a legfontosabb. Ne is kísérletezzünk a linkek vásárlásával, generálásával! Ennél sokkal professzionálisabb keresőoptimalizálás metódusok léteznek. Tehát nem csak a linkek száma, hanem a hivatkozó domain mennyisége, a hivatkozó oldalak minősége, illetve azok horgonyszövege is meghatározó szempont.

 

Ami a keresőoptimalizálás során a minőséget illeti, általában jobb egy linket kapni egy tekintélyes oldalról, mint száz linket, száz alacsony minőségű oldalról. A Searchmetrics mérése alapján az átlagos backlink szám 1352 volt a legjobban szereplő oldalaknál.

 

John Muller a Google szakértője 2015-ben még azt tanácsolta, hogy kerüljük a linképítést, mivel úgy vélte, ez természetellenes. Úgyhogy érdemes átnézni a link profilunkat, hogy az nem ütközik-e valahol bele a Google webmestereinek szóló útmutatójának valamelyik pontjába. Azonban azt se felejtsük el, hogy szakértők szerint a márkaemlítés az új link, vagyis a Google ugyanúgy figyelembe veszi azt is, ha valahol megjelenik a céged neve, mint ha egy link mutatna a weboldaladra. A dolog ráadásul nem jár kockázattal, vagy kevéssel, nem várható miatta büntetés, így erre is érdemes törekedni, vagy stratégiát építeni rá az erőltetett link elhelyezések helyett. A folyamatos frissítésen túl fontos a minőség, a felhasználói élmény, kerüljük az értéktelen, másolt, vagy automatikusan generált, motorizált tartalmakat. A felhasználó részére attól még nem lesz értékes egy szöveg, hogy tartalmilag hosszú! Attól válik azzá, hogy hasznosak a benne található információk. Ezért gyakran előfordul, hogy a rövidebb tartalmak jobb helyezést érnek el, mint a hosszan elnyújtott társaik.